Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το Πόιντερ είναι αθλητικό (γυμνασμένο), χαριτωμένο κ αι ευγενικό. Η πρώτη εντύπωση είναι ενός γεροδεμένου, σκληροτράχηλου κυν ηγόσκυλου, που ειναι πάντα σε εγρήγορση και έτοιμο για κυνήγι. Τα κύρια χαρακτη ριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι το κεφάλι, τα πόδια και η ουρά του.
Το να μεγαλώνει κανείς ένα αγγλικό Πόιντερ δεν είναι χρονοβόρο. Το τρίχωμά του είναι πολύ κοντό και χρειάζεται μόνο ένα γρήγορο τρίψιμο με μια μαλακή βο ύρτσα για να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια τριχών.
Τα συνηθισμένα χρώματα του Πόιντερ είναι καφέ και άσ προ, κίτρινο και άσπρο, πορτοκαλί και άσπρο και μαύρο και άσπρο. Τα σκυλιά μ ε κίτρινο και άσπρο χρώμα έχουν μύτη στο χρώμα της σάρκας, ενώ αυτά με πορτοκ αλί και άσπρο χρώμα έχουν μαύρο (ή σκούρο καφέ) χρωματισμό στη μύτη τους και γύρω από τα μάτια. Το σώμα ενός Πόιντερ είναι κυρίως άσπρο, αλλά μπορεί να υπά ρχουν μερικά σημάδια σε αυτό.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Τα Πόιντερ είναι καλόβουλα, ευχάριστα σκυλιά, ευτυχέ στατα όταν ζουν μέσα στο σπίτι, ως κομμάτι μιας οικογένειας. Τα Πόιντερ είναι στοργικά και πιστά. Το επίπεδο της επιθετικότητάς τους είναι πολύ χαμηλό έως ανύπα ρκτο και μπορούν ευτυχισμένα να συζούν με άλλα σκυλιά και συχνά γάτες. ∆εν είναι συνήθως εγωιστικά με το χώρο τους, αλλά το μέγεθός τους και το γάβγισμά τους θα ενοχλήσουν τους περισσότερους ανθρώπους που θα έρθουν στην πόρτα τους. Είναι πολύ καλά και ευγενικά με τα παιδιά, παρόλου που τα μικρά παιδιά και ένα αδέξιο νεαρό Πόιντερ συχνά δεν είναι και ο καλύτερος συνδυασμός.
Ενώ τα Πόιντερ αναθρέφονται για να γίνουν κυνηγόσκυλ α, είναι τέλεια και ευχαριστημένα όταν τους δίδεται επαρκής εξάσκηση σε ένα μη-κυνηγετικό σπιτικό (οικογένεια). Επειδή είναι μια ράτσα με μεγάλη εξέλι ξη, η τακτική άσκηση είναι σημαντική για τα σκυλιά αυτά, όπως είναι και για όλ ες τις αθλητικές ράτσες.
Μια αυλή στο κατάλληλο μέγεθος και ασφαλώς περιφραγμένη είναι απαραίτητη για να κρατήσει ένα Πόιντερ ασφαλές, αφού είναι αναθρεμμέν ο να κυνηγά σε μια μεγάλη απόσταση από αυτό. Όταν φεύγει το αφεντικό τους μέσ α στη μέρα το καλύτερο είναι να μένουν μέσα στο σπίτι γιατί λόγω της ισχυρής όσφ ρησης, μπορεί να απομακρυνθούν και να χαθούν.
Τα Πόιντερ απολαμβάνουν συνήθως να χαλαρώνουν μαζί με την οικογένεια μέσα στο σπίτι στις πολυθρόν ες και τους καναπέδες. Αυτό είναι ένα φυσικό κομμάτι της επιθυμίας τους, να νιώ θουν μέρος της οικογένειας.

ΙΑΤΡΙΚΑ

Τα Πόιντερ είναι γενετικά αρκετά υγιή σα ράτσα. Κάπο ια προβλήματα που μπορεί να συμβούν σε αυτήν τη ράτσα περιλαμβάνουν τη «δυσπλασ ία του γοφού» (εκτόπισμα της άρθρωσης του γοφού),επιληψία και αλλεργίες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ύψος αρσενικού: 62–70 cm
Ύψος θηλυκού: 60–66 cm
Βάρος αρσενικού: 25–35 kg
Βάρος θηλυκού: 22–35 kg
∆ιάρκεια ζωής: 12 με 15 χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου