Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017


Η ζωή της μπεκάτσας είναι μία μακριά διαδρομή γεμάτη από ταξίδια και περιπέτειες και πολλούς κινδύνους.


Aλλοτε με καταστάσεις τρυφερές και άλλοτε σκληρές . Μόνο ο μπεκατσοκυνηγός γνωρίζει την ζωή της , τις παραξενιές και τις ιδιαιτερότητες αυτού του μαγικού πουλιού. Ο πραγματικός μπεκατσοκυνηγός την κυνηγάει ναι , ίσως και σκληρά και καμιά φορά ανελέητα , αλλά και την αγαπάει και την σέβεται και όταν χρειάζεται την προστατεύει . Επειδή είναι το αγαπημένο θήραμα του , αυτή η μανία, αγάπη του τον σπρώχνει να μπει – καταλάβει – γνωρίσει τα μυστικά και τις ιδιαιτερότητες αυτού του πουλιού.

Αυτό το μοναχικό και περίεργο πουλί η μπεκάτσα δεν μας έχει ακόμη αποκαλύψει όλα τα μυστικά της , παραμένει γι΄ εμάς τους κυνηγούς ένα από τα πιο αγαπημένα θηράματα που θα θέλαμε να συναντήσουμε , ώστε να αντιμετωπίσουμε τις πονηριές της και ιδιοτροπίες της που μας κάνουν πολύ δύσκολο το κυνήγι της και γι' αυτό όμως και τόσο ποθητό και όμορφο

Η μαγική ιστορία του πουλιού αυτού , (που αγαπιέται όσο κανένα άλλο σε τόσες χώρες και ηπείρους από διαφορετικούς λαούς και φέρνει κοντά ανθρώπους που μιλούν γλώσσες άγνωστες , διαφορετικού χρώματος και σίγουρα διαφορετικών πολιτισμών και κουλτούρας , να καταλαβαίνει απόλυτα ο ένας τον άλλο όταν μιλούν για την Βασίλισσα των δασών , την μακρομύτα , βελουδομάτα , την Μπεκάτσα) αρχίζει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου